Search This Website

Monday, March 08, 2021

What is the organ of the body which comes before birth and goes away before death?

 Question: 2- Where in the world does most lightning fall from the sky?

 Ans: The place called Kago in Africa is covered with clouds all the year round and most of the lightning falls here due to heavy rains and storms.


 Question: 3- What is the amount of blood in the body of a newborn baby?

 Answer: 270 ML


 Question: 4- Who was the first person in the world to invent lipstick?

 Ans: Solid lipstick was first invented by the Arab scientist Abulcosis in 9th century AD.


 


 Question: 5- What is the said organ of human body which changes every two months?

 Ans: Eyebrows


 Question: 6- Which animal's figure is like a slipper?

 Answer: Paramecium


 Question: 7- Which acid builds up in the muscles causing fatigue?

 Answer: Latex acid


 Question: 8- Why there is no corrosion on the railway tracks?

 Ans: Due to constant friction


 Question: 9- How many eyes does a worm have?

 Answer: None.


 Question: 10- What is the creature that can eat pebbles and stones when it is hungry?

 Answer: Ostrich


 Question: 11- Which substance does not contain protein?

 Answer: Rice


 


 Question: 12- How many grams does a human brain weigh?

 Answer: 1350 gms


 Question: 13- Name the flying lizard!

 Answer: Draco


 Question: 14- What is the food that does not go bad for thousands of years?

 Answer: Honey.  Bees give honey and it doesn’t go bad for many years.  It can be stored and eaten for thousands of years.


 Question: 15- What is confectionery called in English?

 Ans: Confectioner is called Confectioner in English.


 Question: 16- What is petrol called in Hindi?

 Ans: Petrol is called Shilataul in Hindi.


 



 Question: 17- How many SIM cards can a man buy on one Aadhaar card?

 Ans: As per TRAI rule, earlier anyone could buy 9 SIMs on one Aadhaar card but now the number has been reduced to 18.




 Question: 18- What is the speed of a gunshot?

 Ans: The average bullet speed of a gun is 2500 feet per second.  At about 1700 miles per hour.


 Question: 19- Which planet has the largest moon?

 Ans: Jupiter is the planet with the largest number of moons in the solar system.  There were a total of 63 moons on the planet in 2009.


 


 Question: 20- What is the organ of the body which comes before birth and goes away before death?

 Ans: Our teeth come before birth and break before death.

Enter Your Email Here To Get Daily Updates Via Email

Popular Posts